Πόσο κοστίζει μια ιστοσελίδα, ή ένα e-Shop;;;

Πόσο κοστίζει μια ιστοσελίδα, ή ένα e-Shop;;;
by
Πόσο κοστίζει μια ιστοσελίδα, ή ένα e-Shop;;;
Μια ιστοσελίδα δεν μπορεί να κοστολογηθεί όπως ένα κιλό πατάτες ή ένα κιλό κρεμμύδια.

Η κατασκευή της ιστοσελίδας σας δεν μπορεί να εκτιμηθεί από την πρώτη στιγμή που έρχεστε σε επαφή με κάποιον ο οποίος θα σας την κατασκευάσει. Θα πρέπει να είστε σκεπτικοί όταν βλέπεται πίνακες του τύπου: στατική ιστοσελίδα χ ευρώ, δυναμική ιστοσελίδα ψ ευρώ και e-shop Ζ ευρώ.

Ένας σωστός επαγγελματίας θα πρέπει αρχικά να μιλήσει μαζί σας , να οριοθετήσει τους στόχους σας , να δει τις προσδοκίες που έχετε από την ιστοσελίδα σας και στο τέλος να σας αφήσει εσάς να επιλέξετε μέσα από κάποιες επιλογές για το κόστος και το είδος της ιστοσελίδας σας ( βέβαια αφού σας εξηγήσει τα οφέλη τις κάθε περίπτωσης ).

Πόσο έχει, ή κοστίζει μια ιστοσελίδα, ένα e-Shop;;;

Το πραγματικό κόστος στις Δωρεάν ιστοσελίδες

Βέβαια υπάρχουν και αυτοί που τάζουν δωρεάν ιστοσελίδες. Μπορείτε να σκεφτείτε γιατί να μην έχω και εγώ έτσι για να δοκιμάσω μια δωρεάν ιστοσελίδα , και αν γίνει κάτι καλό βλέπουμε για κάτι καλύτερο. Η παραπάνω λογική αποτελεί βέβαια μια σίγουρη λύση αποτυχίας της ιστοσελίδας σας , και ίσως βλάψει ακόμα και την επιχείρηση σας , καθώς μια πρόχειρη εικόνα ιστοσελίδας θα έχει τα αντίθετα από τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Απλά σκεφθείτε το ποιος θα έδινε σημασία σε κάτι που θα έφτιαχνε δωρεάν εάν δεν ήτανε συγγενής σας ή πολύ καλός σας φίλος; Ακόμη σκεφθείτε το γεγονός ότι εάν κάποιος έχει μια δωρεάν ιστοσελίδα και κάποιος έχει πληρώσει μια επαγγελματική ιστοσελίδα σε ένα σοβαρό agency , ποιος από τους δύο θα έχει καλύτερά αποτελέσματα και περισσότερες προοπτικές επιτυχίας. Σας έχουν δώσει δωρεάν κάποιο εργαλείο σε κάποιο κατάστημα;

Εφόσον είστε επαγγελματίας γνωρίζετε ότι δεν γίνεται να υπάρχει πολύ χαμηλή τιμή (πόσο μάλλον δωρεάν) και ποιότητα προϊόντος. Αυτός που προσφέρει δημιουργία ιστοσελίδων με τιμές από 0 έως 300 ευρώ δεν σέβεται πρώτα από όλα την δουλειά του (ή δεν γνωρίζει τη δουλειά του) και ύστερα εσάς αφού στο τέλος αυτό που θα σας δώσει θα είναι ένα κακό και χωρίς προοπτικές αποτέλεσμα. Το ίδιο συμβαίνει με κάποιον που μπορείς να σας ζητήσει 100 ή 200 ευρώ για να βγείτε πρώτος στο google ή αλλιώς την προώθηση ιστοσελίδων

Έτσι αφού ο χρόνος στις επιχειρήσεις είναι πραγματικά χρήμα θα έχει χάσει αυτός που έχει χάσει τον χρόνο του με μια πρόχειρη δουλειά.

Πόσο τελικά κοστίζει ένα website από κάποιον γνωστό;

Μια περίπτωση πολύ γνωστή ακόμα είναι ότι θα φτιάξει την ιστοσελίδα μου ο φίλος μου ο “χ” που ξέρει από computer και μπαίνει και στο facebook και έχει και twitter και έχει ένα φοβερό blog.

Σκεφθείτε ότι πολλοί μπορούν να πουν ότι θα φτιάξουν μια ιστοσελίδα και πολύ περισσότεροι να την φτιάξουν αλλά στο τέλος όλοι θα πουν μπράβο και θα εντυπωσιαστούν από μια επαγγελματική δουλειά. Φυσικά το μεγαλύτερο μπράβο θα πρέπει να το πείτε εσείς, ύστερα από την προσέλκυση νέων πελατών στην ιστοσελίδα σας και την βελτίωση του branding της επιχείρησης σας. Το σημαντικό είναι το e-shop ή η ιστοσελίδα σας να σας φέρει νέους πελάτες και κέρδος έτσι ώστε οποιοδήποτε ποσό και εάν δώσετε να μην το δώσετε χωρίς αντίκρισμα.

Ο γνωστός μου θα μου φτιάξει μια ιστοσελίδα!

Για να δώσουμε ένα καλύτερο παράδειγμα ας πούμε ότι έχουμε ένα e-shop πρόχειρα φτιαγμένο από το ανιψάκι σας και ένα e-shop φτιαγμένο από ένα εγνωσμένο agency κατασκευής ιστοσελίδων.

Ο πελάτης σε ποιο από τα δύο θα αισθανθεί μεγαλύτερη ασφάλεια για να πραγματοποιήσει τις αγορές του και σε ποιο από τα δύο θα μπορέσει ευκολότερα να πλοηγηθεί ή θα έχει μεγαλύτερη πληθώρα επιλόγων πληρωμής της επιλεγμένης του υπηρεσίας ή προϊόντος;

Μια ιστοσελίδα από κάποιον επαγγελματία φυσικά θα είναι βελτιστοποιημένη και από άποψη ταχύτητας της ιστοσελίδας αφού αυτός θα έχει χρησιμοποιήσει βέλτιστες τεχνικές σχεδίασης και εισαγωγής πολυμέσων στην σελίδα σας.

Ακόμη φτιάχνοντας μια ιστοσελίδα σε κάποιον που ασχολείται επαγγελματικά με την σχεδίαση ιστοσελίδων, θα μπορείτε να γνωρίζεται και το τι πρέπει να κάνετε μετέπειτα για να πετύχετε στον κόσμο του διαδικτύου.

Το κόστος τις ιστοσελίδας δεν σταματάει στην κατασκευή της αλλά μόλις αρχίζει

Κόστος digital marketing

Το κόστος μιας ιστοσελίδας δεν σταματάει με την κατασκευή της ιστοσελίδας αλλά μόλις τότε αρχίζει (φυσικά η ιστοσελίδα μόλις κατασκευαστεί, αρχίζει και να αποδίδει). Μια ιστοσελίδα για να έχει πραγματικά αποτελέσματα θα πρέπει να έχει έναν ενεργό ρόλο στα social media, θα πρέπει να κάνει βελτιστοποίηση off-page , θα πρέπει να κάνει ίσως adwords campaigns, θα πρέπει να έχει ενεργό blog και άλλα πολλά.

Γι’ αυτό μόλις κατασκευαστεί μια ιστοσελίδα τότε στην πραγματικότητα αρχίζει η πραγματική δουλειά (φυσικά παίζει ρόλο για το τι χρειαζόμαστε μια ιστοσελίδα). Με τη σωστή διαφήμιση στο διαδίκτυο και μια σωστά κατασκευασμένη και γρήγορη ιστοσελίδα τα αποτελέσματα μπορούν να είναι εντυπωσιακά.

Τι πρέπει να συμφωνηθεί έτσι ώστε να μην υπάρχουν απρόσμενες χρεώσεις και κόστη

Τέλος προσοχή μεγάλη πρέπει να υπάρχει στο τι παρέχεται στην διαδικασία κατασκευής της ιστοσελίδας και να συμφωνηθούν εξ αρχής τα πάντα.

Για παράδειγμα η κατασκευή ιστοσελίδας δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα έχει προδιαγραφές για να βγει πρώτη στο google ( πόσο μάλλον να βγει πρώτη στο google ) , ότι στο πακέτο της κατασκευή συμπεριλαμβάνεται η κατοχύρωση του ονόματος ή το web-hosting.

Επίσης όταν κατασκευάζεται μια ιστοσελίδα ή ένα e-shop πρέπει να συμφωνηθεί ποιος θα καταχωρήσει τα κείμενα της ιστοσελίδας ή τα κείμενα σε ξένες γλώσσες που τυχόν ζητηθούν. Μπορεί για παράδειγμα να απαιτούνται πάρα πολλές ώρες για να γίνει μια ιστοσελίδα πολυγλωσσική (π.χ. 4 γλώσσες) και το budget να είναι μεγαλύτερο από μια ιστοσελίδα μόνο στα ελληνικά.

Η dhs-studio και το κόστος για μια ιστοσελίδα της

H dhs-studio κατά την διαδικασία τιμολόγησης προσπαθεί να μην αναφέρει τιμές στην ιστοσελίδα της γιατί εδώ πιστεύουμε ότι κάθε πελάτης είναι ξεχωριστή περίπτωση και κάθε ιστοσελίδα έχει τις δικές της δυσκολίες αλλά και τη δικιά της μοναδική τιμή.

Φυσικά εάν μας στείλετε μέσω της φόρμας επικοινωνίας είτε με mail το τι θέλετε να κάνετε περιγραφικά ( τουλάχιστον 1, 2 παραγράφους) στον τομέα του internet, είτε website είτε e-shop μέσω της επικοινωνίας , τότε εμείς θα προσπαθήσουμε να σας δώσουμε ένα εύρος κόστους για εσάς έτσι ώστε να ξέρετε σε γενικές γραμμές ένα κόστος.

Εμείς επίσης εάν έχουμε ερωτήσεις θα σας στείλουμε ένα mail με αυτές για να μπορέσουμε αρχικά να προσεγγίσουμε τις απαιτήσεις σας για την νέα σας ιστοσελίδα ή ηλεκτρονικό κατάστημα. Σας περιμένουμε!

Please follow and like us:
Pin Share

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.