Οι διαφημίσεις Facebook εξακολουθούν να είναι σχετικές το 2022;

Οι διαφημίσεις Facebook εξακολουθούν να είναι σχετικές το 2022- Dhs-studio.eu
by

Οι διαφημίσεις Facebook εξακολουθούν να είναι σχετικές το 2022;;

Το Facebook είναι από καιρό μια από τις μεγαλύτερες πλατφόρμες διαφήμισης. Αποτελούσε ουσιαστικό μέρος της στρατηγικής μάρκετινγκ κάθε εταιρείας κοινωνικών μέσων , ειδικά για τις μικρές επιχειρήσεις. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι όσο περνά ο καιρός και άλλες πλατφόρμες κοινωνικών μέσων όπως το Snapchat και το TikTok αποκτούν μεγαλύτερη δημοτικότητα, ειδικά μεταξύ της γενιάς Z, οι διαφημίσεις Facebook μπορεί να μην είναι τόσο αποτελεσματικές όσο κάποτε. Η Tess Luke, ανώτερη υπεύθυνη περιεχομένου στο The Good Marketer, ερευνά εάν το Facebook έχει απομείνει ελκυστικό.

Οι διαφημίσεις Facebook εξακολουθούν να είναι ένα από τα πιο ισχυρά εργαλεία για τις επιχειρήσεις, με το Facebook να βρίσκεται επί του παρόντος ως ο τρίτος ιστότοπος με τις περισσότερες επισκέψεις στον κόσμο, δεύτερος μόνο μετά την Google και το YouTube. Δεν πρέπει να διαγράψετε ακόμα το Facebook, αλλά μπορεί να μην είναι η αδιαπέραστη δύναμη που ήταν κάποτε.

Βάζοντας την επιχείρησή σας μπροστά σε πελάτες

Είναι δύσκολο να δημιουργήσεις μια σελίδα με πολλούς ακόλουθους – και ακόμη πιο δύσκολο να διατηρήσεις τους ακόλουθους. Η επί πληρωμή διαφήμιση έρχεται ως ένας τρόπος να προσεγγίσετε πελάτες που θα μπορούσαν να μην είχαν δει ποτέ την επιχείρησή σας διαφορετικά.

Ο καλός έμπορος αμφισβητεί την αξία της διαφήμισης στο Facebook σήμερα.;;;

Έγιναν αλλαγές στον αλγόριθμο του Facebook, γεγονός που καθιστούσε πιο δύσκολο για τις αναρτήσεις να προσεγγίσουν οργανικά μεγάλο κοινό. Υπολογίζεται ότι λόγω του αλγορίθμου – ο οποίος δεν ενισχύει αυτόματα τις αναρτήσεις με υψηλά στατιστικά στοιχεία αφοσίωσης – μια ανάρτηση θα φτάσει μόνο το 2,2% των followers της σελίδας. Αυτό δεν είναι αρκετά κοντά για μια μικρή επιχείρηση που επιδιώκει να δημιουργήσει μια επωνυμία στο διαδίκτυο.

Η αύξηση της απήχησης οργανικά είναι δύσκολη, και γι’ αυτό τόσες πολλές επιχειρήσεις επιλέγουν να φέρουν μια υπηρεσία μέσων κοινωνικής δικτύωσης για να το κάνουν αυτό.

Το Facebook εξακολουθεί να είναι η μεγαλύτερη διαδικτυακή πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης

Παρά την άνοδο άλλων πλατφορμών μέσων κοινωνικής δικτύωσης, το Facebook εξακολουθεί να είναι το μεγαλύτερο με 2,7 δισεκατομμύρια ενεργούς μηνιαίους χρήστες σε σύγκριση με το 1 δισεκατομμύριο ενεργούς χρήστες του TikTok. Η επιλογή να μην προβάλλονται διαφημίσεις στο Facebook θα σήμαινε να αγνοήσετε εκατοντάδες, αν όχι χιλιάδες πιθανούς πελάτες, οι οποίοι θα μπορούσαν όλοι να κάνουν μια αγορά από την επιχείρησή σας.

Καθώς το Gen Z αναλαμβάνει τον έλεγχο της κατεύθυνσης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, οι millennials φαίνεται να στρέφουν την προσοχή τους σε νέες πλατφόρμες όπως το TikTok, οι οποίες θα μπορούσαν να ξεπεράσουν το Facebook ως προς τη συνάφεια την επόμενη δεκαετία.

Δυνατότητες στόχευσης

Το Facebook διαθέτει μερικές από τις πιο προηγμένες δυνατότητες στόχευσης που είναι διαθέσιμες, αν και αυτές έχουν αλλάξει σε πρόσφατες ενημερώσεις για την προστασία του απορρήτου των χρηστών στο διαδίκτυο. Στα τέλη του 2021, το Facebook ανακοίνωσε αποφάσεις για σταδιακή κατάργηση λεπτομερών επιλογών στόχευσης που σχετίζονται με προσωπικές συμπεριφορές και ενδιαφέροντα των χρηστών, οι οποίες θα επηρεάσουν την ακρίβεια των στοχευμένων διαφημίσεων και ενδέχεται να επηρεάσουν τις μετατροπές. Οι εταιρείες μέσων κοινωνικής δικτύωσης έχουν βρει τρόπους να το αντιμετωπίσουν επαληθεύοντας τον τομέα κάθε επιχείρησης, αλλά ορισμένες μετατροπές θα χαθούν.

Μετά από αυτές τις αλλαγές, οι διαφημιζόμενοι δεν θα μπορούν να στοχεύσουν ενδιαφέροντα που σχετίζονται με αιτίες υγείας, σεξουαλικό προσανατολισμό ή θρησκευτικές ή πολιτικές πεποιθήσεις.

 

Αλλαγές στόχου μετατροπής Facebook

Για λόγους απορρήτου, η Apple εισήγαγε μια λειτουργία στο iOS 14 που ρωτά τους χρήστες εάν θα ήθελαν να παρακολουθούνται ή όχι όταν περιηγούνται σε μια νέα εφαρμογή ή ιστότοπο. Πολλοί χρήστες θα εξαιρεθούν από αυτήν την παρακολούθηση, πράγμα που σημαίνει ότι το Facebook δεν μπορεί να πει πού πήγε αυτός ο χρήστης στον ιστότοπο ή αν έκανε μια αγορά. Αυτό επηρεάζει την παρακολούθηση μετατροπών και σημαίνει ότι τα δεδομένα του Facebook είναι συχνά ανακριβή καθώς δεν μπορεί πλέον να παρακολουθεί τη συμπεριφορά των χρηστών. Ορισμένες εφαρμογές έχουν αναπτυχθεί για την καταπολέμηση αυτού, αλλά συνολικά έχει βλάψει την εμπειρία χρήστη (UX) των διαφημίσεων στο Facebook.

Λόγω αυτών των αλλαγών, το Facebook ενθαρρύνει τους διαφημιστές να βασίζονται στον αλγόριθμό του για να βρίσκουν πελάτες, αλλά αυτό δεν είναι καθόλου κακό. Συνιστάται οι επιλογές στόχευσης να είναι ευρείες, ώστε ο αλγόριθμος να έχει χώρο να εξερευνήσει και να βρει τα κατάλληλα άτομα, αλλά φυσικά αυτό μπορεί να καταλήξει να είναι πολύ ακριβό και κάτι που οι μικρές επιχειρήσεις δυσκολεύονται να αντέξουν οικονομικά.

Ψηφιακός Μετασχηματισμός
Οι απώλειες διευρύνονται καθώς οι διαφημιστές μειώνουν τις δαπάνες ενόψει των οικονομικών πιέσεων

Οι διαδικτυακοί χρήστες έχουν γίνει πιο σοφοί ως προς τις δυνάμεις της διαφήμισης και έχουν καλύτερη κατανόηση του τρόπου με τον οποίο στοχεύονται. Πριν από μερικά χρόνια, ένας χρήστης μπορεί να είχε δει μια διαφήμιση στο Facebook και να εκπλαγεί καθώς είχε δει ένα παρόμοιο προϊόν νωρίτερα σε άλλο ιστότοπο, αλλά δεν κατάλαβε πώς το Facebook ήξερε ότι σκέφτονταν να το αγοράσουν.

Υπήρχαν ακόμη φήμες ότι το Facebook άκουγε συνομιλίες για να συγκεντρώσει δεδομένα σχετικά με μεμονωμένες αγορές για να μπορέσει να παρουσιάσει στους χρήστες κατάλληλες διαφημίσεις. Αυτό ήταν απλώς το έργο ενός πολύ ισχυρού και αποτελεσματικού αλγορίθμου.

Λόγω αυτής της αλλαγής, οι χρήστες χρειάζονται πλέον περισσότερο χρόνο για τη μετατροπή, πράγμα που σημαίνει ότι οι διαφημιστές πρέπει να ξοδέψουν περισσότερα χρήματα για να τους πείσουν να κάνουν μια αγορά.

Δαπάνες διαφημίσεων σε διαφορετικές πλατφόρμες

Μπορεί να θεωρηθεί πολύ επικίνδυνο να προβάλλονται όλες οι διαφημίσεις σε μία πλατφόρμα. Οι διαφημιστές σκέφτονται να χρησιμοποιήσουν πολλαπλές πλατφόρμες και διαφημιστικά μέσα, όπως το email marketing, για να αντισταθμίσουν τα στοιχήματά τους και να μειώσουν τον κίνδυνο να χάσουν πάρα πολλά.

Καθώς το Facebook είναι μια τόσο μεγάλη πλατφόρμα (αγωνίζεται επίσης για να συμβαδίσει με τις τάσεις και πιέζει για το metaverse), οι διαφημιστές δεν έχουν πολλές επιλογές όσον αφορά τις ενημερώσεις και απλώς πρέπει να προσαρμοστούν στον διαρκώς μεταβαλλόμενο αλγόριθμο του Facebook.

Επομένως, αν σκέφτεστε ότι μπορεί να μην ασχοληθείτε με τις διαφημίσεις Facebook για την επιχείρησή σας, ξανασκεφτείτε το.

Υπάρχουν ακόμη πολλοί διαθέσιμοι πελάτες που θα ήθελαν να αγοράσουν από εσάς, αλλά θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος για να προσεγγίσετε αυτά τα άτομα και θα πρέπει να ξοδέψετε περισσότερα για να τα βρείτε από τα προηγούμενα χρόνια.

Τα καλά νέα είναι ότι μόλις συνδεθείτε με το σωστό κοινό, η επιτυχία σας στις διαφημίσεις του Facebook είναι απεριόριστη, ειδικά με μια μεγάλη εταιρεία μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Μην σας αποθαρρύνουν οι φήμες ότι οι διαφημίσεις Facebook δεν είναι πλέον σχετικές. η καλύτερη στιγμή για επένδυση είναι πάντα τώρα.

 

 

Please follow and like us:
Pin Share

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.