Ο ιστότοπος σας φορτώνει αργά;; Μπορείτε πιθανώς να κατηγορήσετε τις διαφημίσεις!!!

Ο-ιστότοπος-σας-φορτώνει-αργά- Dhs-studio.eu
by

Ο ιστότοπος σας φορτώνει αργά;; Μπορείτε πιθανώς να κατηγορήσετε τις διαφημίσεις!!

Διάφορα πράγματα φταίνε για την αργή φόρτωση ιστοσελίδων. Και οι διαφημίσεις είναι συνήθως ψηλά σε αυτήν τη λίστα. Δείτε πώς μπορείτε να λύσετε τα προβλήματα φόρτωσης του ιστότοπού σας.

 

Γιατί παίζει ρόλο η ταχύτητα του ιστότοπού σας;

Η ταχύτητα του ιστότοπού σας είναι η πρώτη εντύπωση που αφήνετε ποτέ σε έναν πελάτη. Και, όπως γνωρίζετε, οι πρώτες εντυπώσεις μετράνε. Η ταχύτητα του ιστότοπου επηρεάζει την εμπειρία χρήστη, τις κατατάξεις στις μηχανές αναζήτησης, ακόμη και τις πωλήσεις και τις μετατροπές. Δυστυχώς, το 40% των επισκεπτών θα εγκαταλείψει τον ιστότοπό σας εάν χρειαστούν περισσότερα από τρία δευτερόλεπτα για να φορτώσει. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για ιστότοπους για κινητές συσκευές.

Εάν ο αργός ιστότοπός σας απομακρύνει τους ανθρώπους, τότε απομακρύνει και πιθανές μετατροπές και πωλήσεις. Η ταχύτητα του ιστότοπού σας είναι σημαντική όσον αφορά την επισκεψιμότητα του ιστότοπού σας και το τελικό αποτέλεσμα. Η σημασία της ταχύτητας του ιστότοπου στο SEO είναι ριζωμένη στο Core Web Vitals της Google. Αυτό το άρθρο θα εξηγήσει τι είναι τα Core Web Vitals, πώς αυτές οι ενημερώσεις μπορεί να επηρεάσουν τους bloggers και τους κατόχους ιστότοπων και τον ρόλο των διαφημίσεων στην επιβράδυνση ενός ιστότοπου.

 

Δοκιμή του αντίκτυπου της διαφήμισης με τα κατάλληλα εργαλεία

Εργαλεία Pingdom — Πραγματικά φανταστική διεπαφή, αλλά δεν δίνει πολλά τεχνικά δεδομένα σχετικά με τα σημεία συμφόρησης απόδοσης. Επίσης, υπάρχουν περιορισμένες τοποθεσίες για δοκιμές.

Page Speed ​​Insights — Αυτό είναι το εργαλείο που κατασκεύασε η Google για να ενημερώνει τους κατόχους ιστότοπων πώς βλέπει τους ιστότοπούς τους η μεγαλύτερη μηχανή αναζήτησης στον κόσμο. Θα θέλετε να χρησιμοποιείτε αυτό το εργαλείο τακτικά εάν επικεντρώνεστε στην αύξηση της οργανικής σας επισκεψιμότητας, ειδικά επειδή η ταχύτητα σελίδας αποτελεί μέρος του αλγόριθμου κατάταξης αναζήτησης .

WebPageTest — Αυτό είναι λίγο-πολύ το de facto πρότυπο για geeks απόδοσης ιστού. Η διεπαφή δεν είναι τόσο όμορφη, αλλά τα δεδομένα δεν υστερούν σε κανέναν, και συνολικά αυτό είναι ένα ισχυρό εργαλείο.

GTMetrix — Το GTMetrix είναι παρόμοιο με τα Εργαλεία Pingdom από πολλές απόψεις, αλλά έχει μια ασημένια κουκκίδα που ούτε το Pingdom ούτε το WebPageTest μπορούν να παρέχουν. Το GTMetrix σάς δίνει τη δυνατότητα να ενεργοποιήσετε ένα πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων στις δοκιμές σας για να δείτε πραγματικές συγκρίσεις της απόδοσης του ιστότοπού σας με ενεργοποιημένες διαφημίσεις σε σχέση με την απόδοση όταν είναι απενεργοποιημένες.

Για τις σημερινές δοκιμές, θα επικεντρωθούμε κυρίως στο GTMetrix και στο WebPageTest για να δείξουμε πώς τα δίκτυα διαφημίσεων επηρεάζουν την απόδοση του ιστότοπού σας.

Διαφήμιση

Αιτήματα HTTP

Διαφορετικές φυσικές τοποθεσίες
Πώς να αποτρέψετε την επιβράδυνση των διαφημίσεων στον ιστότοπό σας
Ποιες είναι οι ενημερώσεις Core Web Vitals της Google;

Τα Core Web Vitals της Google είναι ένα σύνολο μετρήσεων με επίκεντρο τον χρήστη που μετρούν σημαντικά στοιχεία των πραγματικών εμπειριών χρηστών με ιστότοπους. Αυτές οι μετρήσεις χρηστικότητας παρακολουθούν πράγματα σε έναν ιστότοπο, όπως η ταχύτητα φόρτωσης σελίδας, η αλληλεπίδραση με τον χρήστη και η οπτική συνέπεια του υλικού στις ιστοσελίδες καθώς φορτώνονται.

Η Google λανσάρει τώρα μια νέα ενημέρωση – την ενημέρωση της εμπειρίας σελίδας – που θα περιλαμβάνει ενδείξεις κατάταξης εμπειρίας σελίδας στην κατάταξη της Αναζήτησης Google. Αυτά τα σήματα μετρούν τον τρόπο με τον οποίο οι επισκέπτες αντιλαμβάνονται την εμπειρία χρήστη τους με μια ιστοσελίδα και συμβάλλουν στις προσπάθειες της Google να διασφαλίσει ότι οι άνθρωποι έχουν σχετικές και ευχάριστες εμπειρίες στον ιστό.

Το πιο σημαντικό, η Google θα χρησιμοποιήσει το σήμα εμπειρίας νέας σελίδας (μαζί με πολλά άλλα σήματα) για να καθορίσει το καλύτερο περιεχόμενο που θα παρουσιαστεί πρώτο ως απάντηση σε ένα ερώτημα αναζήτησης.

Μια σημαντική πτυχή της εμπειρίας της σελίδας σας είναι η ταχύτητα σελίδας — πόσος χρόνος χρειάζεται για να φορτώσει μια σελίδα όταν ένας χρήστης κάνει κλικ σε οποιονδήποτε σύνδεσμο στη σελίδα; Μια αποδεκτή βαθμολογία ταχύτητας σελίδας είναι 70/100 και άνω, αλλά σύμφωνα με την Google , θα πρέπει να προσπαθήσετε για 90/100. Οι ιστότοποι και οι σελίδες με καλύτερη εμπειρία σελίδας ενδέχεται να έχουν καλύτερη απόδοση από εκείνες χωρίς, γι’ αυτό σας προτείνουμε να κάνετε βελτιώσεις στην ταχύτητα του ιστότοπου το συντομότερο δυνατό.

Υπάρχουν τρία σήματα κατάταξης για τα Core Web Vitals της Google:
Μεγαλύτερη περιεκτικότητα χρώματος (LCP): Πόσο γρήγορα φορτώνει η σελίδα; Εδώ, πρέπει να λάβετε υπόψη τις εικόνες, τα βίντεο και το κείμενο ιστού. Ο χρόνος φόρτωσης της σελίδας μπορεί επίσης να επηρεαστεί από τον χρόνο διακομιστή, το CSS και τη JavaScript.

Αθροιστική μετατόπιση διάταξης (CLS): Πόσο γρήγορα σταθεροποιείται μια σελίδα; Περιμένατε ποτέ να φορτώσει μια σελίδα στο κινητό σας, να κάνετε κλικ σε ένα κουμπί και στο τελευταίο δευτερόλεπτο να αλλάξει και να πατήσετε κάτι άλλο; Αυτό μετράει η Google με αυτό το σήμα.

Καθυστέρηση πρώτης εισαγωγής (FID): Πόσο γρήγορα αντιδρά μια σελίδα στην αφοσίωση του χρήστη; Όταν ένας χρήστης κάνει κλικ σε ένα κουμπί ή έναν σύνδεσμο προς ένα συμβάν, πόσο γρήγορα μπορεί το πρόγραμμα περιήγησης να επεξεργαστεί αυτήν την εισαγωγή ή την οδηγία και να παράγει ένα αποτέλεσμα;
Τι αντίκτυπο θα έχουν αυτές οι ενημερώσεις στους bloggers;

Αυτή η ενημέρωση θα επηρεάσει όλα τα τακτικά αποτελέσματα αναζήτησης τόσο για κινητά όσο και για υπολογιστές με βάση ορισμένα κριτήρια. Ωστόσο, και αυτό είναι ένα βασικό σημείο, το Core Web Vitals θα γίνει το κύριο κριτήριο για να εμφανιστείτε στην κορυφή της σελίδας αποτελεσμάτων μιας μηχανής αναζήτησης.

Οι bloggers δεν χρειάζεται να ανησυχούν πάρα πολύ, καθώς η Google θα εξακολουθεί να δίνει προτεραιότητα σε σελίδες με τις καλύτερες πληροφορίες και περιεχόμενο συνολικά – ακόμα κι αν ορισμένες πτυχές της εμπειρίας σελίδας λείπουν στο ιστολόγιό σας. Ωστόσο, αυτό εξακολουθεί να είναι ένα σημάδι κατάταξης που πρέπει να λάβετε υπόψη, καθώς θα βελτιώσει τη συνολική εμπειρία χρήστη σας. Μια καλύτερη εμπειρία χρήστη σημαίνει περισσότερους επισκέπτες και, ουσιαστικά, περισσότερους πελάτες.

Συνιστούμε να κάνετε έναν έλεγχο ιστότοπου Core Web Vitals για να δείτε την απόδοση του ιστοτόπου σας και να εντοπίσετε τους τομείς προς βελτίωση.

Ελέγξτε τα βασικά στοιχεία του ιστού σας εδώ

Δίκτυα διαφημίσεων και ταχύτητα ιστότοπου
Λίγα πράγματα είναι πιο απογοητευτικά από όταν παρατηρείτε ότι ο ιστότοπός σας φορτώνει αργά. Πολλοί παράγοντες συμβάλλουν στη συμφόρηση απόδοσης και στις αργές ταχύτητες σελίδας, αλλά ένας από τους πιο διαβόητους ένοχους που συναντήσαμε πρόσφατα είναι τα δίκτυα διαφημίσεων.

Τα δίκτυα διαφημίσεων έχουν γίνει ο όλεθρος του Διαδικτύου. Έχει γίνει αρκετό πρόβλημα το γεγονός ότι η Google έχει αρχίσει να τιμωρεί ιστότοπους που υπερβαίνουν τις παρενθετικές διαφημίσεις ή διαφημίσεις που προσπαθούν να εξαπατήσουν τους χρήστες να κατεβάσουν λογισμικό .

Βλέπουμε συνεχώς διαφημίσεις που προκαλούν προβλήματα απόδοσης στους ιστότοπους των πελατών μας. Μπορείτε πράγματι να κερδίσετε ένα αξιοπρεπές χρηματικό ποσό από τις εμφανίσεις διαφημίσεων και, για πολλούς εκδότες, είναι η μοναδική τους ροή εσόδων. Ωστόσο, αυτό δεν αλλάζει το γεγονός ότι οι διαφημίσεις που δεν έχουν εφαρμοστεί σωστά ή οι διαφημίσεις που δεν έχουν υποβληθεί σε ποιοτικό έλεγχο, μπορούν να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα απόδοσης που απογοητεύουν τους αναγνώστες και εμποδίζουν τους χρήστες να επιστρέψουν στον ιστότοπό σας.

Το παράθυρο του προγράμματος περιήγησης είναι υπερφορτωμένο με διαφημίσεις
Υπάρχει ένα εικονικό τεντωμένο σχοινί που φέρνει συνεχώς τους ιδιοκτήτες του ιστότοπου σε δύσκολη θέση. Πάντα αναρωτιούνται: “Πώς μπορώ να μεγιστοποιήσω τα έσοδα από διαφημίσεις και να δημιουργήσω όσο το δυνατόν περισσότερες εμφανίσεις, χωρίς να παρέμβω στην εμπειρία των αναγνωστών μου;”

Αυτό δεν είναι ένα διασκεδαστικό μέρος, γι’ αυτό θέλω να εξετάσω πώς μπορείτε να καταλάβετε εάν οι διαφημίσεις ευθύνονται για τον ιστότοπό σας αργής φόρτωσης, γιατί οι διαφημίσεις είναι καθόλου εμπόδιο και τι να κάνετε εάν βρεθείτε σε μια κατάσταση όπου Οι διαφημίσεις καταστρέφουν την εμπειρία χρήστη και τον χρόνο φόρτωσης της σελίδας .

Ανακαλύψτε γιατί ο ιστότοπός σας φορτώνει αργά

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε είναι να διερευνήσουμε γιατί ο ιστότοπός σας φορτώνει αργά αρχικά. Για αυτήν την ανάρτηση, θα αγνοήσουμε πράγματα όπως η φιλοξενία ιστού subpar , τα φουσκωμένα θέματα και οι προσθήκες, η επιβάρυνση της βάσης δεδομένων και τέτοια πράγματα, και θα ρίξουμε μια ματιά στις διαφημίσεις ειδικά και αν συμβάλλουν στον αργό χρόνο φόρτωσης της σελίδας σας .

Δοκιμή του αντίκτυπου της διαφήμισης με το κατάλληλο εργαλείο

Πολλά διαφορετικά εργαλεία χρησιμοποιούνται για τον έλεγχο της απόδοσης του front-end ενός ιστότοπου. Αυτά τα εργαλεία είναι δωρεάν και απλά στη χρήση. Απλώς εισαγάγετε τη διεύθυνση URL του ιστότοπού σας, περιμένετε ένα ή δύο λεπτά και θα λάβετε πίσω πολλά δεδομένα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν. Εδώ είναι μερικά από τα πιο δημοφιλή:

Εργαλεία Pingdom — Πραγματικά φανταστική διεπαφή, αλλά δεν δίνει πολλά τεχνικά δεδομένα σχετικά με τα σημεία συμφόρησης απόδοσης. Επίσης, υπάρχουν περιορισμένες τοποθεσίες για δοκιμές.

Page Speed ​​Insights — Αυτό είναι το εργαλείο που κατασκεύασε η Google για να ενημερώνει τους κατόχους ιστότοπων πώς βλέπει τους ιστότοπούς τους η μεγαλύτερη μηχανή αναζήτησης στον κόσμο. Θα θέλετε να χρησιμοποιείτε αυτό το εργαλείο τακτικά εάν επικεντρώνεστε στην αύξηση της οργανικής σας επισκεψιμότητας, ειδικά επειδή η ταχύτητα σελίδας αποτελεί μέρος του αλγόριθμου κατάταξης αναζήτησης .

WebPageTest — Αυτό είναι λίγο-πολύ το de facto πρότυπο για geeks απόδοσης ιστού. Η διεπαφή δεν είναι τόσο όμορφη, αλλά τα δεδομένα δεν υστερούν σε κανέναν, και συνολικά αυτό είναι ένα ισχυρό εργαλείο.

GTMetrix — Το GTMetrix είναι παρόμοιο με τα Εργαλεία Pingdom από πολλές απόψεις, αλλά έχει μια ασημένια κουκκίδα που ούτε το Pingdom ούτε το WebPageTest μπορούν να παρέχουν.

Το GTMetrix σάς δίνει τη δυνατότητα να ενεργοποιήσετε ένα πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων στις δοκιμές σας για να δείτε πραγματικές συγκρίσεις της απόδοσης του ιστότοπού σας με ενεργοποιημένες διαφημίσεις σε σχέση με την απόδοση όταν είναι απενεργοποιημένες. Σημείωση : Η ενσωμάτωση του προγράμματος αποκλεισμού διαφημίσεων είναι διαθέσιμη μόνο στην πληρωμένη έκδοση, αλλά αξίζει τον κόπο για την αξία των δεδομένων που λαμβάνετε πίσω.
Για τις σημερινές δοκιμές, θα επικεντρωθούμε κυρίως στο GTMetrix και στο WebPageTest για να δείξουμε πώς τα δίκτυα διαφημίσεων επηρεάζουν την απόδοση του ιστότοπού σας.

Αιτήματα HTTP
Ο πιο προφανής αντίκτυπος οποιασδήποτε υλοποίησης διαφήμισης είναι η προσθήκη αιτημάτων HTTP. Τυπικά μιλώντας, ένας βασικός ιστότοπος WordPress θα έχει από 30 έως 150 αιτήματα HTTP. Η αρχική σελίδα του WP SiteCare είναι αρκετά καλά βελτιστοποιημένη και κάνουμε 96 αιτήματα HTTP, ώστε να έχετε κάποιο πλαίσιο.

 

Τι είναι ένα αίτημα HTTP;

Ένα αίτημα HTTP είναι βασικά απλώς ένα άλλο όνομα για κάθε φορά που ο υπολογιστής σας ζητά νέες πληροφορίες από τον διακομιστή σας — ή οποιονδήποτε άλλο διακομιστή για αυτό το θέμα. Φυσικά, καθώς γίνονται περισσότερα αιτήματα, αναμφίβολα θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος για την επεξεργασία τους. Τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο περίπλοκα και εμπλέκονται όταν αυτοί οι διακομιστές διανέμονται σε απομακρυσμένες φυσικές τοποθεσίες. Παρόλο που οι πληροφορίες ταξιδεύουν με την ταχύτητα του φωτός, θα εξακολουθεί να υπάρχει καθυστέρηση εάν ο υπολογιστής σας κάνει εκατοντάδες αιτήματα στο Albany, το Austin, την Atlanta και το Acapulco ταυτόχρονα. Η διατήρηση των αιτημάτων HTTP όσο το δυνατόν χαμηλότερα θα εξασφαλίσει καλύτερη απόδοση για τον ιστότοπό σας.

 

Παράδειγμα: αιτήματα HTTP και απενεργοποιημένες διαφημίσεις

Τώρα ας ρίξουμε μια ματιά σε ένα παράδειγμα από έναν ανώνυμο ιστότοπο στο Διαδίκτυο. Η ταυτότητα του κατόχου του ιστότοπου έχει αφαιρεθεί για την προστασία τους κ.λπ. Καταγράψαμε τα ακόλουθα αποτελέσματα χρησιμοποιώντας το εργαλείο δοκιμών απόδοσης GTMetrix.

 

Στιγμιότυπο οθόνης 1
Το πρώτο στιγμιότυπο οθόνης δείχνει την απόδοση του ιστότοπου με τις διαφημίσεις εντελώς απενεργοποιημένες. Τα 81 αιτήματα είναι ένα πολύ σεβαστό ποσό, όπως και ο χρόνος φόρτωσης σελίδας 2,8 δευτερολέπτων. Οτιδήποτε λιγότερο από τρία δευτερόλεπτα θεωρείται νίκη στις περισσότερες περιπτώσεις. Το μέγεθος της σελίδας θα μπορούσε να μειωθεί, αλλά για έναν ιστότοπο πλούσιο σε εικόνες, δεν είναι ασυνήθιστο να έχει μέγεθος σελίδας περίπου 2 MB.

 

Στιγμιότυπο οθόνης 2
Στο δεύτερο στιγμιότυπο οθόνης, οι διαφημίσεις ενεργοποιήθηκαν. Ακολουθεί μια ποσοστιαία ανάλυση του ακριβούς αντίκτυπου στην απόδοση των διαφημίσεων σε αυτόν τον ιστότοπο.

Χρόνος φόρτωσης σελίδας 8,6 δευτ . — Αύξηση 307% στον χρόνο φόρτωσης της σελίδας κατά την εισαγωγή των διαφημίσεων.
Συνολικό μέγεθος σελίδας 3,55 MB — 152% αύξηση στο μέγεθος σελίδας κατά την εισαγωγή των διαφημίσεων.
Αιτήματα 446 — Αύξηση 550% στα αιτήματα HTTP κατά την εισαγωγή των διαφημίσεων.
Αυτό δεν είναι καν ένα ακραίο παράδειγμα. Βλέπουμε και εξετάζουμε ιστότοπους σαν αυτόν κάθε μέρα. Έχουμε δει ιστότοπους όπου ενεργοποιώντας διαφημίσεις εισήγαγαν πάνω από 1.000 νέα αιτήματα HTTP!

Διαφορετικές φυσικές τοποθεσίες

Ο αριθμός των αιτημάτων HTTP που γίνονται από τα δίκτυα διαφημίσεων είναι ένα τεράστιο ζήτημα και επιδεινώνεται ακόμη περισσότερο όταν αρχίσετε να λαμβάνετε υπόψη πού βρίσκονται όλοι αυτοί οι διακομιστές διαφημίσεων. Όσο περισσότερη φυσική απόσταση πρέπει να διανύσετε για να επιστρέψετε διαφημίσεις στον ιστότοπό σας, τόσο πιο αργοί θα είναι οι χρόνοι φόρτωσης της σελίδας.

Ας ρίξουμε μια ματιά στον ίδιο ιστότοπο από το τελευταίο παράδειγμα και ας ρίξουμε μια ματιά στο πόσοι διαφορετικοί διακομιστές χρησιμοποιούνται για την προβολή αυτού του περιεχομένου διαφήμισης.

Στιγμιότυπο οθόνης 1

Ανάλυση αιτήματος HTTP για τον ιστότοπο που δεν θα ονομαστεί

Το γράφημα πίτας στα αριστερά είναι εντελώς εκτός ελέγχου. Αυτό συμβαίνει επειδή τα αιτήματα HTTP γίνονται σε περισσότερους από 150(!) διακομιστές σε όλο τον κόσμο. Είναι πραγματικά αξιοσημείωτο ότι τα δεδομένα μπορούν να επιστραφούν από τόσα πολλά μέρη σε λιγότερο από 10 δευτερόλεπτα.

Το 15,7% κομμάτι της πίτας είναι ο διακομιστής που φιλοξενεί τον πραγματικό ιστότοπο. ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ Ο ΙΣΤΟΣΤΟΠΟΣ  σας κάνει ελάχιστα περισσότερα αιτήματα HTTP από το κορυφαίο δίκτυο διαφημίσεων στον ιστότοπο . Επιτρέψτε μου να το επαναλάβω. Ένα δίκτυο διαφημίσεων κάνει σχεδόν τόσα αιτήματα HTTP όσα και το σύνολο του περιεχομένου, των εικόνων και των στοιχείων που συνθέτουν ολόκληρο αυτόν τον ιστότοπο.

Γνωρίζουμε επίσης ότι οι ογκώδεις οντότητες βασίζονται στα API του Twitter, του Facebook και της Google πολύ περισσότερο από εμάς, επομένως μπορούμε να πιστεύουμε ότι διατηρούν τα δίκτυά τους διατηρημένα και λειτουργικά.

Πώς να εμποδίσετε τις διαφημίσεις να επιβραδύνουν τον ιστότοπό σας

Υπάρχουν μερικές τεχνικές και εργαλεία που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να αποτρέψετε τις διαφημίσεις να επιβραδύνουν τον ιστότοπό σας.

1. Εφαρμογή lazy loading για διαφημίσεις

Η lazy loading φόρτωση σάς επιτρέπει να καθυστερήσετε τη αργή φόρτωση στοιχείων σελίδας – όπως εικόνες ή διαφημίσεις – μέχρι τη φόρτωση της σελίδας σας. Είναι ένας τρόπος να διασφαλίσετε ότι ένας επισκέπτης έχει πρόσβαση στον ιστότοπό σας (και δεν τον εγκαταλείπει ) πριν φορτώσει μέρος του μεγαλύτερου, μη κρίσιμου περιεχομένου της ιστοσελίδας σας στο κάτω μέρος. Καθώς ένας χρήστης κάνει κύλιση προς τα κάτω στη σελίδα, η lazy loading διασφαλίζει ότι οι εικόνες φορτώνονται μόνο όπως απαιτείται, κάνοντας τις ιστοσελίδες σας να φορτώνουν πολύ πιο γρήγορα, ειδικά σε κινητές συσκευές. Μπορείτε να το εφαρμόσετε σε οποιονδήποτε αριθμό εικόνων σε μια ιστοσελίδα.

2. Χρησιμοποιήστε ένα CDN για τις εικόνες και το περιεχόμενο βίντεο του ιστότοπου

Ένα δίκτυο παράδοσης περιεχομένου (CDN) είναι ένα γεωγραφικά κατανεμημένο και βασισμένο σε σύννεφο δίκτυο διακομιστών που συνεργάζονται για να παρέχουν γρήγορη παράδοση περιεχομένου στο Διαδίκτυο. Μειώνει τη φυσική απόσταση μεταξύ ενός διακομιστή και μιας συσκευής που έχει πρόσβαση σε έναν ιστότοπο και επιτρέπει τη γρήγορη μεταφορά των στοιχείων που απαιτούνται για τη φόρτωση αρχείων, όπως σελίδες HTML, αρχεία javascript, φύλλα στυλ, εικόνες και βίντεο. Ένα CDN μπορεί να οδηγήσει σε σημαντική μείωση του χρόνου φόρτωσης της σελίδας τόσο για επιτραπέζιους χρήστες όσο και για χρήστες κινητών.

3. Χρησιμοποιήστε μια premium υπηρεσία DNS

Ένα Σύστημα Ονομάτων Τομέα (DNS) είναι μια σημαντική πτυχή του Διαδικτύου που επιτρέπει στον υπολογιστή σας να αντιστοιχίζει τομείς ιστού (π.χ. sitecare.com) με τις διευθύνσεις του Πρωτοκόλλου Διαδικτύου (IP).

Μια διεύθυνση IP είναι μια μοναδική σειρά αριθμών που σχετίζονται με κάθε τομέα στο διαδίκτυο. Η IP του ιστότοπού σας υποδεικνύει τη θέση του στο Διαδίκτυο, έτσι ώστε να μπορούν να το βρουν άλλοι ιστότοποι και συσκευές. Επειδή θα ήταν σχεδόν αδύνατο να θυμάστε κάθε διεύθυνση IP όλων των αγαπημένων σας ιστότοπων κατά την περιήγησή σας στο διαδίκτυο, ένα DNS συνδέει ονόματα τομέα με διευθύνσεις IP, επιτρέποντας στους χρήστες να θυμούνται ονόματα τομέα (sitecare.com, για παράδειγμα), ενώ οι συσκευές στο Διαδίκτυο χρησιμοποιούν διευθύνσεις IP.

Ένας καταχωρητής ονομάτων τομέα, ο οποίος χρησιμοποιεί συχνά έναν διακομιστή υποστήριξης για την παροχή υπηρεσιών σε εταιρείες φιλοξενίας ιστοσελίδων και παρόχους υπηρεσιών Διαδικτύου (ISP), είναι συνήθως επίσης πάροχος υπηρεσιών φιλοξενίας DNS. Ένας πάροχος φιλοξενίας DNS παρακολουθεί επίσης τα ονόματα τομέα που έχουν διαμορφωθεί και χειρίζεται όλα τα ερωτήματα αναζήτησης τομέα.

Δεν είναι όλα τα DNS ίδια.

Είναι σημαντικό να έχετε κατά νου ότι, όπως και η φιλοξενία, υπάρχουν ταχύτεροι και πιο αργοί πάροχοι DNS. Οι λύσεις Premium DNS στοχεύουν να παρέχουν 100 τοις εκατό χρόνο λειτουργίας, μειώνοντας τον κίνδυνο απώλειας επισκεπτών στον ιστότοπό σας. Ένα άλλο πλεονέκτημα μιας premium υπηρεσίας DNS είναι ότι είναι πιο γρήγορη!
Συνήθως, ένα δωρεάν DNS είναι ένα υποτονικό DNS.

Εάν η ταχύτητα και η απόδοση του ιστότοπού σας δεν είναι συνεπείς, η αλλαγή παρόχων DNS είναι ένας σχετικά απλός τρόπος για να προσδιορίσετε εάν ο ίδιος ο πάροχος DNS αποτελεί εμπόδιο. Η μετάβαση σε έναν πιο αξιόπιστο πάροχο θα μπορούσε να είναι η καλύτερη λύση.

Μερικοί πάροχοι υπηρεσιών ιστού DNS που προτείνουμε ανεπιφύλακτα για βέλτιστη απόδοση ιστότοπου είναι:

Cloudflare
DNS Made Easy
Amazon Route 53

 

3. Βελτιστοποιήστε ή περιορίστε τις διαφημίσεις σε κινητές συσκευές

Η φόρτωση σελίδων σε κινητές συσκευές είναι συχνά ελαφρώς πιο αργή από ότι σε επιτραπέζιους υπολογιστές. γι’ αυτό η ταχύτητα σελίδας είναι μια σημαντική πτυχή της βελτιστοποίησης μηχανών αναζήτησης για κινητά (SEO). Εάν θέλετε να βελτιστοποιήσετε τις διαφημίσεις σε κινητές συσκευές για να περιορίσετε τον αντίκτυπό τους στην ταχύτητα φόρτωσης, μπορείτε είτε να περιορίσετε τις διαφημίσεις σας που εμφανίζονται σε κινητές συσκευές είτε να τις βελτιστοποιήσετε για κινητές συσκευές.

Δείτε πώς μπορείτε να περιορίσετε τις διαφημίσεις στο Google:

Αρχικά, συνδεθείτε στον λογαριασμό σας στο Google Ads.
Κάντε κλικ στο «Συσκευές» στο μενού σελίδων στην αριστερή πλευρά.
Στη στήλη “Συσκευή”, βρείτε σειρές που λένε “Κινητά τηλέφωνα”.
Κάντε κλικ στην “Προσαρμογή προσφοράς”. κελί για την καμπάνια ή την ομάδα διαφημίσεων που επιθυμείτε.
Επιλέξτε “Μείωση” από το αναπτυσσόμενο μενού.
Εάν θέλετε να το περιορίσετε κατά 50%, εισαγάγετε το 50% στο πεδίο % και κάντε κλικ στην Αποθήκευση. Εάν θέλετε να εμφανίζονται μόνο διαφημίσεις σε επιτραπέζιους υπολογιστές, εισαγάγετε το 50% στο πεδίο % και κάντε κλικ στην Αποθήκευση.

4. Αναβάλετε τα σενάρια διαφημίσεων

Το χαρακτηριστικό defer είναι μια γραμμή προστιθέμενου κώδικα που προσδιορίζει ότι ένα σενάριο εκτελείται μόνο αφού ολοκληρωθεί η επεξεργασία της υπόλοιπης σελίδας. Με απλούς όρους, αυτό το χαρακτηριστικό μπορεί να πει σε μια διαφήμιση να φορτώνει σε μια σελίδα μόνο αφού φορτωθούν όλα τα άλλα. Εάν δεν προστεθεί ένα σενάριο διαφήμισης αναβολής, το σενάριο για τη φόρτωση της διαφήμισης θα ληφθεί και θα εκτελεστεί προτού το πρόγραμμα περιήγησης ολοκληρώσει την ανάλυση της σελίδας, επιβραδύνοντας ενδεχομένως τη φόρτωση της σελίδας.

5. Μειώστε τον αριθμό των διαφημίσεων βίντεο

Η ενσωμάτωση βίντεο μπορεί μερικές φορές να επιβραδύνει μια ιστοσελίδα. Το μάρκετινγκ βίντεο είναι μια απίστευτα ισχυρή στρατηγική, αλλά αν επηρεάζει την ταχύτητα της σελίδας σας, θα μπορούσε να κάνει περισσότερο κακό παρά καλό. Ενώ η Google εστιάζει στα κινητά από την άποψη του SEO, η ταχύτητα επηρεάζει το συνολικό UX και τις επιδόσεις της επισκεψιμότητας, επηρεάζοντας ουσιαστικά τα έσοδα (καθώς λιγότεροι άνθρωποι θα ξοδεύουν χρόνο στον ιστότοπο).

6. Περιορίστε τον συνολικό αριθμό διαφημίσεων σε ολόκληρο τον ιστότοπο

Τώρα δεν είμαι αρκετά αφελής για να πω ότι οι εκδότες πρέπει να εγκαταλείψουν εντελώς το μοντέλο εσόδων από διαφημίσεις. Υπάρχουν σίγουρα άλλα επιχειρηματικά μοντέλα που μπορεί να είναι πιο προσοδοφόρα και να έχουν μικρότερο αντίκτυπο στους αναγνώστες σας, αλλά όταν οι διαφημίσεις αποτελούν το βασικό κομμάτι των εσόδων σας, είναι δύσκολο να κάνετε αυτήν την αλλαγή χωρίς να κάνετε μεγάλες στρατηγικές αλλαγές. Ωστόσο, λιγότερες διαφημίσεις στον ιστότοπό σας θα βελτιώσουν την ταχύτητα και την απόδοση του ιστότοπου τόσο για κινητά όσο και για υπολογιστές. Δοκιμάστε να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις σας για λίγα λεπτά και εκτελέστε τη σελίδα σας μέσω του WebPageTest.org. Θα παρατηρήσετε τεράστια διαφορά στον χρόνο φόρτωσης!

7. Γνωρίστε τον πάροχο διαφημίσεων

 

Βλέπουμε πολλούς παρόχους διαφημίσεων στον ιστό, πολλοί από τους οποίους είναι εξαιρετικά αξιόπιστοι, διατηρούν τους διακομιστές διαφημίσεών τους βελτιστοποιημένους και απαιτούν από τους διαφημιστές να συμμορφώνονται με ένα αυστηρό σύνολο οδηγιών.

Η άλλη πλευρά είναι ότι βλέπουμε εξίσου πολλούς παρόχους διαφημίσεων που ενδιαφέρονται περισσότερο για το δικό τους τελικό αποτέλεσμα παρά για τον ιστότοπό σας. Έχουν χαλαρές ή καθόλου οδηγίες απόδοσης. Δεν απαιτούν ασύγχρονη φόρτωση διαφημίσεων . Είναι απόλυτα ικανοποιημένοι με το να γεμίζουν σκουπίδια τον ιστότοπό σας, αρκεί να αυξάνονται τα έσοδά τους.

Είναι ευρέως διαδεδομένο για αυτούς τους παρόχους να κατηγορούν οποιουσδήποτε άλλους μυριάδες παράγοντες για τον ιστότοπό σας με αργή απόδοση. Αλλά όταν παρουσιάζονται δεδομένα όπως έχουμε συλλέξει, είναι σχεδόν αδύνατο να διαψευστούν. Φυσικά, αυτό δεν τους εμποδίζει να υπερασπιστούν τις κακές πρακτικές εφαρμογής τους. Εάν το «μυστικό» σχετικά με την απόδοση της διαφήμισης βγει στο φως, αυτό θα μπορούσε πραγματικά να βλάψει την επιχείρησή τους. Επομένως, είναι πολύ πιο λογικό να κρατάμε τα πράγματα σε χαμηλά επίπεδα.

8. Να είστε βασανιστικά επιλεκτικοί σχετικά με τις διαφημίσεις σας

 

Εάν διαχειρίζεστε τις δικές σας διαφημίσεις, να είστε επιλεκτικοί. Να είστε εξαιρετικά επιλεκτικοί.

Υπάρχουν πολλά αξιόπιστα δίκτυα διαφημίσεων . Ακολουθεί μια λίστα με μερικές από τις πιο δημοφιλείς, τις οποίες ως επί το πλείστον μπορούμε να εμπιστευτούμε για την προβολή ποιοτικών διαφημίσεων με αποτελεσματικό τρόπο.

Google Adsense — Αυτό το δίκτυο είναι εξαιρετικά δημοφιλές, καθώς είναι εύκολο να το επιλέξετε, έχει λίγους περιορισμούς και είναι πολύ απλό στην εφαρμογή του.

WordAds — Αυτό είναι το δίκτυο που προβάλλει διαφημίσεις σε ολόκληρη την πλατφόρμα WordPress.com. Πρόσφατα επέτρεψαν σε εκδότες σε αυτο-φιλοξενούμενους ιστότοπους WordPress να υποβάλουν αίτηση.

Media.net — Αυτό το δίκτυο παρέχει διαφημίσεις κυρίως από το δίκτυο Yahoo/Bing, το οποίο παρέχει διαφημίσεις σε πολύ μεγάλη κλίμακα. Δεν υπάρχει επίσης καμία ελάχιστη απαίτηση επισκεψιμότητας για να εγγραφείτε σε αυτό το δίκτυο, οπότε σίγουρα αξίζει να το ελέγξετε για μικρότερους εκδότες.

RevenueHits — Αυτός είναι στην πραγματικότητα ένας διαφημιστής που υπερηφανεύεται για την απόδοση, κάτι που είναι πραγματικά σπάνιο στον χώρο του δικτύου διαφημίσεων. Έχουν επίσης ένα τεράστιο απόθεμα και καμία ελάχιστη απαίτηση κυκλοφορίας.

Doubleclick for Publishers (DFP) — Αυτό είναι ένα άλλο προϊόν της Google. Ωστόσο, είναι διαφορετικό από το Adsense στο ότι είναι η ίδια η πλατφόρμα διακομιστή. Υπάρχουν ορισμένες ελάχιστες απαιτήσεις για τη χρήση του DFP και για να μεγιστοποιήσετε τα έσοδά σας, θα θέλετε να προσλάβετε κάποιον για να το ρυθμίσει και να το διαχειριστεί για εσάς.

Ακόμη και αυτή η λίστα αξιόπιστων πηγών μπορεί να ξεφεύγει από καιρό σε καιρό, επομένως, εάν δεν αισθάνεστε άνετα να αξιολογείτε τις διαφημίσεις σε κάπως τακτική βάση μόνοι σας, απευθυνθείτε οπωσδήποτε σε επαγγελματίες που μπορούν να διαχειριστούν τις διαφημίσεις σας και να ελέγξουν τη ρύθμιση των διαφημίσεών σας από κατά καιρούς.

9. Διαφοροποιήστε τις ροές εισοδήματος

 

Η τελευταία επιλογή για να μειώσετε τον αντίκτυπο της απόδοσης των διαφημίσεων στον ιστότοπό σας είναι να αρχίσετε να απομακρύνεστε από αυτές. Ή, τουλάχιστον, να αρχίσετε να εισάγετε νέες ροές εσόδων που θα σας βοηθήσουν να επιδοτήσετε όσα κερδίζετε από τις διαφημίσεις. Ορισμένα μοντέλα κορυφαίας αξιολόγησης που έχουμε δει να λειτουργούν καλά για τους πελάτες μας είναι

Affiliate Marketing.

 

Αυτή είναι η αγαπημένη μας εναλλακτική για την προβολή διαφημίσεων, καθώς λειτουργεί 24/7 και κάνει την εμπειρία ανάγνωσης καλύτερη για την κοινότητα. Το μάρκετινγκ συνεργατών περιλαμβάνει τη χρήση εξερχόμενων συνδέσμων στον ιστότοπό σας με ενσωματωμένο κωδικό παραπομπής, ώστε να λαμβάνετε ένα μπόνους εάν ένας αναγνώστης αγοράσει μια υπηρεσία ή ένα προϊόν σε άλλο ιστότοπο.

Ψηφιακά προϊόντα. Δημιουργήστε τον δικό σας οδηγό ή εγχειρίδιο που φέρνει μεγάλη αξία στους αναγνώστες σας και πουλήστε το με μια μικρή χρέωση. Θα μπορούσατε να εκδώσετε το πρώτο σας βιβλίο ή να κυκλοφορήσετε το πρώτο σας σινγκλ εάν είστε μουσικός. Μπορείτε να αρχίσετε να πουλάτε πιο εύκολα από ό,τι νομίζετε χρησιμοποιώντας το GumRoad ή μια προσθήκη WordPress όπως το Easy Digital Downloads.

Υπηρεσίες. Έχετε μια καταπληκτική υπηρεσία που μπορείτε να πουλήσετε στο αναγνωστικό κοινό και την κοινότητά σας; Μπορεί να είναι δουλειά να εξετάσουμε πώς να το προσφέρουμε καλύτερα με τρόπο που να έχει νόημα. Φυσικά, δεν είναι τόσο ελκυστικό επειδή καταλήγετε να διαπραγματεύεστε χρόνο απευθείας για χρήματα, αλλά είναι σίγουρα κάτι που πρέπει να εξετάσετε εάν πληρώνει τους λογαριασμούς.

Τέλος, πείτε όχι σε αργούς ιστότοπους

 

Θέλω να ολοκληρώσω αυτό το άρθρο προκαλώντας σας να εκτελέσετε τον ιστότοπό σας μέσω ορισμένων από τα προαναφερθέντα εργαλεία. Πώς φαίνονται τα πράγματα; Οι διαφημίσεις σκοτώνουν τον ιστότοπό σας; Πόσα αιτήματα HTTP προέρχονται από διακομιστές διαφορετικούς από τον δικό σας; Εάν τα πράγματα φαίνονται ζοφερά, είναι καιρός να αρχίσετε να καταρτίζετε ένα σχέδιο για να διατηρείτε υπό έλεγχο αυτούς τους χρόνους φόρτωσης της σελίδας.

Το να βρείτε έναν τρόπο για να αυξήσετε το τελικό αποτέλεσμα, να διευρύνετε την απήχησή σας και να τα κάνετε όλα με τρόπο που να κρατά τους αναγνώστες σας ευχαριστημένους είναι σίγουρα δυνατό, αλλά δεν πρόκειται να σας πω ψέματα και να σας πω ότι είναι εύκολο. Είναι πολύ σκληρή δουλειά!

Ο γρήγορος χρόνος φόρτωσης ήταν πάντα μια κρίσιμη πτυχή της εμπειρίας χρήστη σε έναν ιστότοπο. Καθώς η εμπειρία σελίδας είναι πλέον ένα από τα νέα σήματα αλγορίθμων κατάταξης της Google, η ταχύτητα σελίδας έχει γίνει απαραίτητη για την κατάταξη. Οι κακές διαφημιστικές πρακτικές θα μπορούσαν να αποτρέψουν τους χρήστες από την επίσκεψη στον ιστότοπό σας.

Εάν θέλετε η ομάδα μας να κάνει μια γρήγορη ανάλυση για να ελέγξει την ταχύτητα του ιστότοπού σας και να επιβεβαιώσει εάν χρειάζεστε διορθώσεις στον ιστότοπό σας, κάντε κλικ εδώ για μια ΔΩΡΕΑΝ αξιολόγηση της ταχυτητας του ιστοτοπου σας σήμερα!

 

Please follow and like us:
Pin Share

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.