Expires Headers: Πώς λειτουργεί και είναι σημαντικό για το SEO;

Expires Headers Πώς λειτουργεί και είναι σημαντικό για το SEO- Dsh-studio.eu
by
Expires Headers: Πώς λειτουργεί και είναι σημαντικό για το SEO; Η ταχύτητα φόρτωσης μιας σελίδας σε έναν ιστότοπο έγινε παράγοντας κατάταξης για την Google το 2010. Από το 2017, η ταχύτητα φόρτωσης μιας σελίδας για κινητά έχει επίσης γίνει παράγοντας.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΦΟΡΤΩΣΗΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ Αποτέλεσμα μέτρησης απο GTmertix

Fri, Jul 22, 2022 2:51 AM +0300

Latest Performance Report for dhs-studio.eu

Latest Performance Report for dhs-studio.eu

 

 

Επιπλέον, αυτό το κριτήριο επηρεάζει το UX και τη συμπεριφορά των χρηστών. Σύμφωνα με έρευνα της Google , η πιθανότητα ένας χρήστης να εγκαταλείψει τον ιστότοπο μετά από αναμονή 5 δευτερολέπτων είναι τρεις φορές μεγαλύτερη από ό,τι όταν περιμένει για 3 δευτερόλεπτα. Επομένως, για τους προγραμματιστές ιστοσελίδων και τους επαγγελματίες SEO, το θέμα της αύξησης της ταχύτητας λήψης είναι πολύ σημαντικό.

Μεταξύ των τρόπων για να γίνει αυτό είναι διάφοροι τρόποι αποθήκευσης στην κρυφή μνήμη, ιδίως με την προσθήκη της κεφαλίδας λήξης. Ας δούμε πότε αυτή η λειτουργία είναι αποτελεσματική, πώς να την εφαρμόσετε και πώς προωθεί το SEO.

Τι είναι το Expires Header;

 

Είναι μια κεφαλίδα HTTP που υποδεικνύει εάν είναι δυνατή η λήψη πληροφοριών κατόπιν αιτήματος από την προσωρινή μνήμη του προγράμματος περιήγησης ή εάν πρέπει να αποκτήσετε πρόσβαση στον διακομιστή, καθώς η επιλογή σελίδας στη μνήμη cache είναι ήδη ξεπερασμένη. Αυτή η κεφαλίδα περιέχει την ημερομηνία και την ώρα έως ότου η σελίδα είναι διαθέσιμη στην προσωρινή μνήμη του προγράμματος περιήγησης. Οι επικεφαλίδες έρχονται σε δύο διαφορετικές μορφές ως εξής:

ExpiresDefault: Από προεπιλογή, το καθορισμένο χρονικό διάστημα εφαρμόζεται σε όλους τους πόρους του ιστότοπου. Θα πρέπει να χρησιμοποιείται με ιδιαίτερη προσοχή και προσοχή. Θα γράψουμε για αυτό λεπτομερέστερα περαιτέρω στο άρθρο.

ExpiresByType: εφαρμόζει το χρονικό διάστημα σε σχέση με τον πόρο για τον οποίο έχει καταχωρηθεί.
Παραδείγματα σύνταξης:

ExpiresΠροεπιλογή “πρόσβαση συν 10 μήνες”

ExpiresΠροεπιλογή “πρόσβαση συν 1 έτος”

ExpiresByType image/jpg “πρόσβαση συν 3 μήνες 2 εβδομάδες”

ExpiresByType text/html “πρόσβαση συν 1 έτος 2 μήνες 10 ημέρες”

ExpiresByType text/css “πρόσβαση συν 2 μήνες 3 εβδομάδες”

Έτσι, μπορείτε να ρυθμίσετε με ακρίβεια τον χρόνο σε ημέρες ή ακόμη και ώρες κατά τις οποίες η σελίδα θα αποθηκευτεί στην προσωρινή μνήμη του προγράμματος περιήγησης.

Πώς η κρυφή μνήμη και η κεφαλίδα λήγει επηρεάζουν την ταχύτητα φόρτωσης της σελίδας;;

Μια απάντηση σε ένα αίτημα χρήστη από τη μνήμη cache απαιτεί λιγότερο χρόνο από μια απάντηση από τον διακομιστή. Αυτές οι διαδικασίες μοιάζουν με αυτό:

Expires Headers Πώς λειτουργεί και είναι σημαντικό για το SEO- Dhs-studio.eu

Expires Headers Πώς λειτουργεί και είναι σημαντικό για το SEO- Dhs-studio.eu

 

 

Όπως μπορείτε να δείτε, η διαδρομή προς τις πληροφορίες προσωρινής αποθήκευσης είναι απλούστερη και συντομότερη. Ο τρόπος με τον οποίο η προσωρινή μνήμη επηρεάζει την ταχύτητα του ιστότοπου φαίνεται στα ακόλουθα παραδείγματα. Ο ιστότοπος ειδήσεων δεν χρησιμοποιεί προσωρινή μνήμη, καθώς η ταχύτητα ανοίγματος της σελίδας είναι αργή:

Dhs-studio.eu

Expires Headers Πώς λειτουργεί και είναι σημαντικό για το SEO- Dhs-studio.eu

 

Η Amazon χρησιμοποιεί εν μέρει την προσωρινή αποθήκευση. Η μέση ταχύτητά του είναι η εξής:

Expires Headers Πώς λειτουργεί και είναι σημαντικό για το SEO- Dhs-studio.eu

Expires Headers Πώς λειτουργεί και είναι σημαντικό για το SEO- Dhs-studio.eu

Σε αυτόν τον ιστότοπο μπορείτε να δείτε υψηλό επίπεδο χρήσης προσωρινής αποθήκευσης, καθώς και υψηλή ταχύτητα:

Expires Headers Πώς λειτουργεί και είναι σημαντικό για το SEO- Dhs-studio.eu

Expires Headers Πώς λειτουργεί και είναι σημαντικό για το SEO- Dhs-studio.eu

Φυσικά, πολλοί παράγοντες επηρεάζουν την ταχύτητα ανοίγματος των σελίδων, όπως:

 

Όγκος και βάρος περιεχομένου, μέγεθος και αριθμός φωτογραφιών που χρησιμοποιούνται
Τεχνικά χαρακτηριστικά του ιστότοπου, χαρακτηριστικά της πλατφόρμας CMS
Ο βαθμός πολυπλοκότητας του σχεδιασμού και της διάταξης
Η ταχύτητα και η ποιότητα του διακομιστή
Χρήση τεχνολογίας Accelerated Mobile Pages και άλλες. Διαβάστε περισσότερα στο άρθρο Τι πρέπει να γνωρίζετε για τις Accelerated Mobile Pages
Ταυτόχρονα, η χρήση της προσωρινής αποθήκευσης μπορεί να επηρεάσει την ταχύτητα λήψης μεμονωμένων σελίδων, επομένως μερικές φορές συνιστάται η χρήση αυτής της τεχνολογίας. Ας εξετάσουμε πότε αξίζει τον κόπο να προσθέσετε κεφαλίδες λήξης και για ποιες σελίδες θα είναι ένας καλός τρόπος για να επιταχύνετε και να παραμείνετε στο οπτικό πεδίο των χρηστών.

Πότε, πώς και για ποιους τύπους σελίδων πρέπει να χρησιμοποιείτε την κεφαλίδα Expires;
Η χρήση μιας κεφαλίδας που λήγει είναι λογική για σελίδες και στοιχεία περιεχομένου που ενημερώνονται είτε περιοδικά είτε θα αλλάξουν στο εγγύς μέλλον. Τα πλεονεκτήματα των κεφαλίδων προέρχονται από το γεγονός ότι με τη βοήθειά τους είναι δυνατό να διατηρείται περιεχόμενο στην κρυφή μνήμη του προγράμματος περιήγησης. Είναι επίσης χρήσιμο να αφήνει τις αλλαγές του ορατές στον χρήστη και να αφαιρεί εγκαίρως το απαρχαιωμένο περιεχόμενο από την προσωρινή αποθήκευση.

Οι ετικέτες λήξεως εικόνας μπορεί να είναι ιδιαίτερα σημαντικές, καθώς σας επιτρέπουν να καθορίσετε το χρόνο αποθήκευσης στην κρυφή μνήμη των εικόνων. Αυτό μπορεί να καταστεί παρωχημένο και να χάσει τη συνάφειά του με την πάροδο του χρόνου.

Πριν προσθέσετε την κεφαλίδα λήγει r στη δομή HTML, θα πρέπει να αναλύσετε προσεκτικά το περιεχόμενο και να κατανοήσετε τι θα αλλάξει και τι θα παραμείνει αμετάβλητο. Διαβάστε περισσότερα στο άρθρο Έλεγχος περιεχομένου ιστότοπου . Για παράδειγμα, η μακροχρόνια αποθήκευση μπορεί να είναι:

Αρχική σελίδα με προσεκτικά μελετημένο σχέδιο, κείμενο, στυλ και ούτω καθεξής
Βασικό δομικό περιεχόμενο
Ενότητες με κατηγορίες προϊόντων στον ιστότοπο ηλεκτρονικού εμπορίου, περισσότερες πληροφορίες στο άρθρο SEO ηλεκτρονικού εμπορίου
Αρχειοθέτηση σελίδων πληροφοριακών πυλών, δημιουργικών ιστολογίων με άρθρα, φωτογραφίες κ.λπ.
Όταν σκέφτεστε πού και πώς να χρησιμοποιήσετε την κεφαλίδα λήγει , είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη όλα τα στοιχεία του περιεχομένου και να προβλέψετε πόσο καιρό σκοπεύετε να το αφήσετε αμετάβλητο. Με εξαιρετική προσοχή, θα πρέπει να προσεγγίσετε την κεφαλίδα ExpiresDefault, η οποία εφαρμόζει την καθορισμένη περίοδο σε όλο το περιεχόμενο από προεπιλογή. Εάν ορισμένα στοιχεία αλλάζουν σε διαφορετικές χρονικές στιγμές, είναι προτιμότερο να καταχωρείτε τα χρονικά διαστήματα χωριστά χρησιμοποιώντας τη σύνταξη ExpiresByType. Με τη βοήθειά του, δυναμικά και ενημερωμένα στοιχεία μπορούν να διαμορφωθούν έτσι ώστε να αλλάζουν στον δικό τους ρυθμό.

Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στην εργασία με κεφαλίδες που λήγουν όταν εργάζεστε με ιστότοπους ηλεκτρονικού εμπορίου. Θα είναι χρήσιμο να ελέγχετε τακτικά τις κεφαλίδες που έχουν λήξει , έτσι ώστε οι πληροφορίες που είναι αποθηκευμένες στην προσωρινή μνήμη να αντιστοιχούν στις τρέχουσες πληροφορίες στον ιστότοπο.

Στην περίπτωση των ηλεκτρονικών καταστημάτων, συμβαίνει συχνά οι χρήστες να επιστρέφουν αργότερα στις σελίδες των προϊόντων που είναι αποθηκευμένα στην κρυφή μνήμη του προγράμματος περιήγησης. Προκειμένου να αποφευχθούν προβλήματα με την εξυπηρέτηση πελατών, σε περίπτωση που το προϊόν ενημερώνεται τακτικά ή εάν το προϊόν αναμένεται να εξαντληθεί εντός ενός μήνα περίπου, αξίζει να αναφερθεί στις κεφαλίδες λήξης των αντίστοιχων σελίδων.

Μια άλλη επιλογή όπου μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αποτελεσματικά τις κεφαλίδες που λήγουν είναι η σελίδα συμβάντος. Για παράδειγμα, εάν έχετε έναν ιστότοπο για φεστιβάλ κινηματογράφου, οι πληροφορίες του θα παραμείνουν σχετικές για ορισμένο χρονικό διάστημα. Έτσι, μπορείτε να εφαρμόσετε κεφαλίδες λήξης για μια σελίδα με εισιτήρια, πρόγραμμα, συμμετέχοντες κ.λπ., καθορίζοντας το διάστημα μέχρι να είναι σχετικό. Συνδέοντας την ημερομηνία λήξης του περιεχομένου με το τέλος του φεστιβάλ, οι σελίδες του ιστότοπου που παραμένουν στην προσωρινή μνήμη του χρήστη θα ενημερώνονται, γεμίζοντας με φρέσκο ​​περιεχόμενο.

Πώς να προσθέσετε κεφαλίδες λήξης;
Για να προσθέσετε κεφαλίδες που λήγουν στο WordPress , μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πρόσθετα, ιδιαίτερα αυτά που έχουν αναπτυχθεί από το ίδιο CMS – Προσθήκη κεφαλίδας λήξης .

Expires Headers Πώς λειτουργεί και είναι σημαντικό για το SEO- Dhs-studio.eu

Expires Headers Πώς λειτουργεί και είναι σημαντικό για το SEO- Dhs-studio.eu

 

Χρησιμοποιώντας το, μπορείτε εύκολα να επιλέξετε αρχεία διαφορετικών τύπων όπου οι κεφαλίδες λήξης θα ορίζονται σε ένα χρονικό διάστημα για αυτά. Ταυτόχρονα, το διάστημα στο πρόσθετο υποδεικνύεται σε ημέρες, επομένως είναι σημαντικό να ελέγξετε προσεκτικά την προθεσμία για να αποφύγετε το λάθος να είναι η κεφαλίδα στη θέση του για μεγάλο χρονικό διάστημα:

Expires Headers Πώς λειτουργεί και είναι σημαντικό για το SEO- Dhs-studio.eu

Expires Headers Πώς λειτουργεί και είναι σημαντικό για το SEO- Dhs-studio.eu

Για να προσθέσετε κεφαλίδες που λήγουν στο WordPress χωρίς προσθήκη , μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία για να ορίσετε κεφαλίδες από τον διακομιστή Apache . Για να γίνει αυτό, θα χρησιμοποιηθούν αρχεία .htaccess. Μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση χρησιμοποιώντας το εργαλείο cPanel ή FTP, με το οποίο μπορείτε να εργαστείτε χρησιμοποιώντας τη δωρεάν υπηρεσία FileZilla .

Γενικά, η διαμόρφωση με χρήση της προσθήκης μπορεί να είναι πιο γρήγορη, αλλά η χειροκίνητη εργασία μπορεί να δημιουργήσει περισσότερες παραλλαγές για τις κεφαλίδες που λήγουν. Ωστόσο, όταν εργάζεστε χειροκίνητα, θα πρέπει να ελέγξετε προσεκτικά την ακρίβεια του καθορισμένου χρόνου δράσης, κάτι που μπορεί να είναι ιδιαίτερα σημαντικό, ειδικά για ιστότοπους ηλεκτρονικού εμπορίου.

Χρήση κεφαλίδων λήξης και SEO

Συνοπτικά, αξίζει να σημειωθεί ότι η χρήση κεφαλίδων λήξης μπορεί να είναι χρήσιμη από την άποψη του SEO, καθώς η προσωρινή αποθήκευση κάνει τον ιστότοπο πιο γρήγορο και η εμφάνιση σχετικών πληροφοριών στο πρόγραμμα περιήγησης θα είναι χρήσιμη για το UX. Ταυτόχρονα, όπως σε κάθε εργασία με επικεφαλίδες, είναι σημαντικό να δίνετε προσοχή στις λεπτομέρειες, να μην ξεχνάτε τις ενημερώσεις ανάλογα με το περιεχόμενο και να σκεφτείτε εκ των προτέρων το χρονοδιάγραμμα με το οποίο θα ενημερωθεί.

Όλα αυτά χρειάζονται χρόνο. Επομένως, συνιστάται να χρησιμοποιείτε κεφαλίδες λήξης για το περιεχόμενο όπου ο χρόνος ενημέρωσης είναι πραγματικά σημαντικός. Εάν το περιεχόμενο δεν είναι δυναμικό, τότε ο καθορισμός μιας πρόσθετης κεφαλίδας HTML δύσκολα αξίζει τον κόπο.

 

Please follow and like us:
Pin Share

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.