Δείτε πόσο γρήγορη είναι η ιστοσελίδα σας

Δείτε πόσο γρήγορη είναι η ιστοσελίδα σας
by

Η σημασία της ταχύτητας

Η ταχύτητα με την οποία φορτώνει η ιστοσελίδα σας είναι μια πολύ σημαντική παράμετρος της διαδικτυακής σας παρουσίας. Σε όλους αρέσουν οι γρήγορες ιστοσελίδες. Κρίνετε και από τον εαυτό σας. Πόση ώρα θα περιμένετε μέχρι να ανοίξει η σελίδα που έχετε επιλέξει; Οι έρευνες δείχνουν ότι το 47% των χρηστών αναμένει ότι σε 2 δευτερόλεπτα θα έχει φορτώσει η ιστοσελίδα. Το 40% θα την εγκαταλείψει μετά τα 3 δευτερόλεπτα. Είναι φανερό λοιπόν ότι στον κόσμο του διαδικτύου όσοι είναι αργοί δεν έχουν πιθανότητα επιβίωσης.  Συνεπώς στην φάση της κατασκευής ιστοσελίδων η μέριμνα για την ταχύτητα τους είναι ουσιαστική.  Ας εξετάσουμε πως μπορείτε να μετρήσετε την ταχύτητα του website σας.

Εργαλείο μέτρησης ταχύτητας ιστοσελίδων

Είναι σημαντικό λοιπόν να γνωρίζετε την ταχύτητα της δικής σας ιστοσελίδας. Ένα πολύ καλό εργαλείο για το σκοπό αυτό είναι το GTmetrix.  Συμπληρώστε απλά τη διεύθυνση της ιστοσελίδας σας και πατήστε το GO! Σε λίγα δευτερόλεπτα θα έχετε μια πλήρη ανάλυση της ταχύτητας της.     Ας δούμε λίγο αυτή την ανάλυση.

Αποτελέσματα GT Metrix

Το πρώτο αποτέλεσμα αφορά στο Page Speed Grade το οποίο εξετάζει πόσο γρήγορη είναι η σελίδα σας, σύμφωνα με την Google. Η ταχύτερη σελίδα έχει ποσοστό 100% και βαθμολογία Α. Όσο πιο κοντά είσαστε σε αυτά τα μεγέθη τόσο το καλύτερο.

Στη συνέχεια θα έχετε διάφορες προτάσεις για το πως θα κάνετε πιο γρήγορη την ιστοσελίδα σας, ιεραρχημένες ανάλογα με την σπουδαιότητα τους. Τις περισσότερες από αυτές είναι πολύ εύκολο να τις υλοποιήσετε και να επιτύχετε έτσι πολύ μεγαλύτερη ταχύτητα.

Το δεύτερο αποτέλεσμα αφορά στο YSlow Grade, ένα άλλο πολύ σημαντικό τεστ ταχύτητας. Και εδώ η υψηλότερη δυνατή βαθμολογία είναι το 100% και το Α. Το YSlow Grade εξετάζει την ταχύτητα από μια διαφορετική οπτική γωνία, η οποία είναι συμπληρωματική του Page Speed Grade. Και εδώ έχετε προτάσεις για την βελτίωση της ταχύτητας της ιστοσελίδας σας.

Τέλος το GT Metrix σας ενημερώνει για το χρόνο που χρειάζεται να φορτώσει η ιστοσελίδα σας (page load time) ο οποίος θα πρέπει να είναι λιγότερο από 3 δευτερόλεπτα. Σας ενημερώνει ακόμα για το μέγεθος της αρχικής σας σελίδας (total page size) και τον συνολικό αριθμό requests. Όσο μικρότερα είναι αυτά τα δύο μεγέθη, τόσο ταχύτερη θα είναι η ιστοσελίδα σας.

Συμπέρασμα

Όπως βλέπετε είναι πολύ εύκολο να ελέγξετε πόσο γρήγορη είναι η ιστοσελίδα σας. Μπορείτε να συζητήσετε τα αποτελέσματα με τον webmaster της και να δρομολογήσετε τις βελτιώσεις που σας προτείνονται. Με αυτόν τον τρόπο θα αυξηθεί η ικανοποίηση των επισκεπτών της και ταυτόχρονα θα βελτιωθεί η κατάταξη της στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης.

 

Please follow and like us:
Pin Share

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.